IF Karlstad Fotboll

Lysviks IF - IF Karlstad Fotboll 2-1

Vi kan börja med att det blev en fantastisk kronamatchdag på alla sätt o vis. Kanonväder, nästan 500pers under dagen samt två derbyvinster för Lysvik. Vi tackar alla företag o de var många samt de privatpersoner som sponsrat denna dag för de ger ett mycket viktigt tillskott till vår verksamhet.

Vi har under veckan för ovanlighetens skull fått lite positiva besked gällande vår tunna trupp då Ida tränat och känner sig spelklar samt att Erika känner sig färdig i Mif och kommer tillbaka men tyvärr gör ryktet att hon på sista träningen fick en smäll och är lite osäkrert kort i närtid.
Nu till matchen som var viktig i kampen om topp 4 och chansen att bli bästa värmlandslag samt lite revanchkänsla för oss då vi trots spelövertag i bortamatchen och ett regelrätt mål bortdömt bara fick en pinne med oss.

Vi började matchen bra och hade redan i första minuten ett läge för Amanda men skottet gick utanför med eller utan målis hjälp.
Några minuter senare kommer Karlstad till ett avslut genom ett bra skott från ca 25meter som går strax utanför stolpen.
Matchinledningen är annars ett litet ställningskrig då lagen har lite annan uppställning än i vårens möte. För vår del var det att då rullade karlstad boll på bra sätt men hotade väldigt lite i djupled men med nyförvärvet från mallbacken E Hedin var vi inte säkra på hur de skulle uppträda. Som vi trodde så kom det mer bollar i djupled denna gång men vårt emminenta försvar var på g från start. Efter en lite avvaktande start började vi ta över och i 10e minuten kommer vårt första fina anfall då vi trycker på med flera inlägg som nickas/ boxas bort.
Vi får i 12e minuten vår första hörna och den hotade men då ingen riktigt gick på den smet den förbi alla till inspark.
De som inte var riktigt bra första 20 var att vi vid flera tillfällen stod o tittade på varandra när bollen var mellan oss så de kunde gå in o norpa bollen och det är inte bra för de löses enkelt med kommunikation eller inställningen jag tar den.
I 19e minuten får vi en frispark som en för dagen riktigt pigg Nora tar hand om. Den slås perfekt in mot amanda som lyckas nicka tillbaka mot förstastolpen där Emelie får läge ur lite snäv vinkel men avslutet smiter förbi bortre stolpen.
Vi har nu tagit ett bra grepp om matchen och har många fina anfall tack vare bra passningsspel. Detta ser vi i 23e minuten när Alina löper sig fri på en fin boll i djupet till högeroch hon får till ett bra inlägg som Amanda krigar på men det blir lite mptlägg så målisen kan plocka upp bollen. Vårt tryck gör att vi får en del hörnor och det är något vi gillar för de är ofta detsamma som målchans. I 27e minuten får vi så en vänsterhörna där som vanligt Emelie drar in den perfekt och då dyker en perfekt timad Therese upp o stänker in bollen me skallen.
Vi fortsätter spela bra med många fina anfallskombinationer som kunde ökat ledningen och ett fint läge kommer i den 37e minuten då en högerhörna kommer ut tillbaka till Emelie som försöker med en patenterad lobb men den går strax över.
Minuten senare började vi jubla då Amanda lägger en kanonfrispark från ca 25met mot bortre krysset men karlstads målvakt gör nog årets räddning på Myrborgen och kan boxa ut den till hörna.
Nu betydde dock räddningen inte så mycket då Emelie skruvade in hörnan direkt imål mycket tack vare att vi packar in o målisen har inte en chans att komma ¨åt bollen.
Några minuter senare har vi en ny hörna som styrs ut mot Amanda som får till ett bra skott som dock blockas av försvarare.
Paus o 2-0 vilket känns ganska rättvist då vi haft chanserna och våra försvarsspelare varit prickfria vilket inte gett deras anfallare nått läge alls.
Vi startar andra halvlek lika bra som vi avslutade första och kan i 49e minuten få ett bra läge efter att Nora starkt tog sig fram på högerkanten med ett kanoninlägg som följd. Inlägget når fristående Emelie vid bakre stolpen men med dålig vinkel så lyfter hon in bollen centralt där målisen hinner nypa bollen. Fem minuter senare kommer vi fram i ett bra anfall på vänsterkanten när Matilda A lyfter fram en boll i djupet på Alina som spelar in till Amanda. Hon tar emot o vänder bort back innan skottet kommer men de blockas och renssparken går i ryggen på Emelie mot mål men målis är vaken o plockar bollen.
Nu kom en period där tröttheten börjar smyga sig på och det ihop med faktumet att man leder med 2-0 gör att Karlstad kan ta över matchen ganska markant. Deras bollrullande gör att många av våra spelare slitit mycket och då vi inte pratar o styr varandra blir det många onödiga meter för en del spelare i onödan.
Sista 20 börjar de också hota oss i djupled när de kan ha kontroll på bollen högre upp i plan pga av vår trötthet.
De kommer till en del avslut och i 70e minuten har de fint nickläge på en hörna men bollen går strax över ribban.
Till slut kommer en rättvis reducering när de vinner ett par motlägg innan deras mifnyförvärv E Hedin lägger in bollen vid vänstra stolpen. De fortsätter trycka tllbaka oss men vårt försvar är svårforscherat men till slut kommer vår första riktiga miss i mittförsvaret då de i 80e minuten får ett rent friläge men vi löper med o kan störa såpass mycket att hon halvmissar bollen som går långt utanför. Puuh men det var inte slut där för i 82.a minuten får de en helt horibel frispark till höger som slås in smart och troligen intränat men vi är med och blockar både en o två gånger på förtjänstfullt sätt.
I 86e minuten kan vi komma fram för första gången på lönge när Alina får en boll och satsar på genombrott där hon fixar två spelare innan hon blir stoppad/fälld men hon har haft flera tydligare strafflägen tidigare iår utan åtgärd så att vi skulle få straff var ju en dröm såklart. Problemet nu var att de vände spelet och via en djupledsboll på en spelare i mycket misstänkt offsideposition skaffade sig ett friläge som till allas vår glädje inte utnyttjades på bästa sätt utan skottet gick klart utanför.

Fantastisk härlig seger och vårt spel i första halvlek vet jag av publiktjuvlyssning gillades av många förutom tränargänget.
Spelet då var bland de bästa vi sett iår med många fina anfall samtidigt som Lotta, Julia o Therese var felfria defensivt.
Att vi inte orkade hålla upp samma spel i andra när 2-0 skulle bevakas och många löpt enormt var inte överraskande.
Riktigt kul att se Ida göra sina första minuter denna säsong och hon kommer bli en viktig pjäs i höst då vi alla vet kapaciteten i den kroppen.

Matchfakta: 2-1 (2-0)
Hörnor: 5-4 (5-2) Avslut 8-8 (4-3)
19min Matilda A in Alva ut
1-0 27min Therese ( Emelie) Kanonhörna fr vänster som Therese starkt knoppar in nära mål
2-0 39min Emelie Ny fantastisk hörna som denna gång går in direkt imål.
71min Nora och Ida in Matilda A och Lotta ut
2-1 73min Efter de vunnint ett par motlägg kan anfallare lägga rätt bollen och smeka in bollen vid vänstar stolpen från ca 15met.
81min matilda N in Alina ut
85min Alina in Amanda ut